Saturday, May 10, 2008

Οι πέντε πρώτοι της ψηφοφορίας μας

Με την αναγγελία των μεγάλων καταλόγων για τα υπο βράβευση βιβλία της ελληνικής λογοτεχνίας κατα το 2007 κλείνουμε την ψηφοφορία για το δημοφιλέστερο ιστότοπο συγγραφέως η ποιητού. Αναρτούμε τη λίστα των πέντε δημοφιλέστερων ιστολογίων με εξαίρεση εκείνο της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη αφού παρεξηγήθηκε με σχόλια αναγνωστών μας και αυτοεξαιρέθηκε απο την ψηφοφορία μας.

Ετσι πρώτο σε δημοφιλία ήθρε του ιστολόγιο του Αλέξη Σταμάτη (202 ψήφους), δεύτερο το ιστολόγιο της Κατερίνας Καριζώνη (193 ψήφους), τρίτο το ιστολόγιο του Νίκου Λαγκαδινού (183 ψήφους), τέταρτο το ιστολόγιο του Γιάννη Αντιόχου (86 ψήφους) και πέμπτο εκείνο της Εύης Λαμπροπούλου (12 ψήφους).

Θα ήθελα να πώ ότι χαιρόμαστε που το ιστολόγιό μας παρα τις ανώνυμες βολές που κατα καιρούς δέχεται, έχει γίνει τόπος συνάντησης ανθρώπων των Ελληνικών Γραμμάτων.

Οσο για τις σπέκουλες ποιοί είμαστε οι επευστές του, ας βγάλει καθένας τα συμπεράσματά του. Η ιδεολογία μας είναι να κρατάμε ίσες αποστάσεις απο τους συγγραφείς, να φιλοξενούμε κριτικές για τα έργα τους και να φιλοξενούμε ψηφοφορίες για τη δημοφιλία βιβλίων και δημιουργών.

Μετά απο ένα χρόνο λειτουργίας του μπλόγκ πιστεύουμε πως τα έχουμε καταφέρει να δείξουμε ένα πρόσωπο ακεραιότητας.

Ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
Το Κατοικίδιο και οι συν αυτώ.

13 comments:

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΙΖΩΝΗ said...

Αγαπητό κριτικόχρωμα , σ΄ευχαριστώ για την ανάδειξη των ιστολογίων των συγγραφέων ,βεβαίως και για το δικό μου .θεωρώ ότι είναι μια σημαντική υποστήριξη για όσους πασχίζουν με την περιπέτεια της έντεχνης γραφής και μια συμβολή στα λογοτεχνικά μας πράγματα, τώρα που τα δεδομένα της επικοινωνίας αλλάζουν .Εύχομαι να συνεχίσεις την πρσπάθεια για την κριτική και την ενημέρωσή μας .Θα σε παρακολουθώ συστηματικά .

Anonymous said...

einai poli aisiodokso na asxoleitai kaneis me meraki me ta blogs (anti na apoteloun doxeia aporrimaton).

afto me tous kritikous, to efxaristithika. o Vistonitis einai theos. apo pasa apopsi. Theos!

Anonymous said...

Κυρία Καριζώνη,
Αγαπητοί αναγνώστες μας,
Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια. Οπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει, προσπαθούμε να είμαστε αντικειμενικοί και πληροφοριακοί. Επιλέγουμε να παρουσιάσουμε τα βιβλία ανάλογα με την εντύπωση που μας προκάλεσαν και πάντα μέσα απο επώνυμες κριτικές. Είναι δίκαιο για τους συγγραφείς και τους αναγνώστες.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή
Το Κατοικίδιο και οι συν αυτώ

Anonymous said...

Αγαπητό Κατοικίδιο, έχω ψηφίσει τουλάχιστον 150(εκατόν πενήντα) φορές το μπλογκ του συγγραφέα Σταμάτη, έτσι για πλάκα. Το έκανα σχεδόν καθημερινά απο δύο διαφορετικούς υπολογιστές στο σπίτι και στο γραφείο μου. Τώρα που τελείωσε η ψηφοφορία αποφάσισα να σε ενημερώσω ώστε την επόμενη φορά να φροντίσεις να βρεις έναν τρόπο για να μη συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Για να μην παρεξηγούμαστε διάλεξα το συγκεκριμένο μπλογκ τυχαία. Θεωρώ τον Σταμάτη γραφιά της πλάκας και στη θέση του θα μπορούσα κάλλιστα να έχω επιλέξει τη θρησκόληπτη Ιουστίνη ή την ανεκδιήγητη Λαμπροπούλου. Σημειωτέον ότι δεν έχω απωθημένα πεζογράφου ή ποιητή. Φυσικός είμαι και τα μόνα belles lettres που έχω γράψει και υπογράψει στη ζωή μου είναι οι εκθέσεις στο Λύκειο. Καλή σου νύχτα και σ' ανώτερα.

Anonymous said...

έχει δίκιο ο προλαλήσας σχετικά με το σύστημα καταγραφής. νομίζω οτι υπάρχει τρόπος να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα. Πάντως, Ανώνυμε των 150 ψήφων, είσαι ανελέητος :) ελπίζω ποτέ να μη γίνεις εκδότης και ποτέ να μη γίνεις κριτικός λογοτεχνίας, γιατί αλί και τρισαλί σε αυτόν που θα πέσει στα δόντια σου!!!!!μπρρρ!!

(οχι οτι δε γουστάρω!γουστάρω!)

μιας που τ' αναφέραμε, πότε επιτέλους θα πάρετε μπρος, ω έλληνες εκδότες, και θα προσλάβετε τον Βιστωνίτη ως διευθυντή, να αλλάξει και κάτι προς το καλύτερο;

Anonymous said...

...and finally... Giorgos Panagiotidis... douze points!!

Alexis Stamatis said...

(κ.τ.π.θ.τ.ο.δ.φ.) [η εξηγηση οσονουπω] παιζει και ως κουιζ

Justine's Blog said...

Αγαπημένοι μου,
Πολύ διάσημη έχω γίνει σε τούτο το μπλόγκ. Μια ιδιοκτήτρια, μια θρησκόληπτη, έλεος με τις παπάρες του καθενός ψευδώνυμου.
Κόρη ιερέως είμαι και βιογράφος Αρχιερέως! Αλλά θρησκόληπτη όχι! Με θρησκευτικό πολιτισμό, ίσως! Δεν καταλαβάινω γιατί υπάρχει τέτοιο κάκιασμα στους ανθρώπους και μάλιστα στους επιστήμονες της φυσικής. Δεν καταλαβαίνω ποιό ζόρι τραβάει ο ανώνυμος μαζί μου.Μακριά είμαι, δεν ενοχλώ απο την άκρη μου.
Οσο για τον Αλέξη, τί σας έκανε ο άνθρωπος; Ζηλεύετε;
Πάντως, ντροπή!

Anonymous said...

Αγαπητέ εξυπνάκια ανώνυμε,

Ετσι είναι οι ψηφοφορίες του pollhost. Επιτρέπουν μόνο μία ψήφο απο ένα κομπιούτερ και μια γραμμή. Δεν μπορούν να διασφαλίσουν την ψηφοφορία απο τον οποιοδήποτε μανιακό που μπορεί να τρέχει σε όλα τα ίντερνετ καφέ και να ψηφίζει δήθεν για πλάκα.
Πάντως, δεν αποδεικνύεις τίποτε με την πράξη σου. Μόνο ότι είσαι προβληματικός και προσβλητικός για τους συγγραφείς μας.
Γι αυτό θα σε παρακαλούσα να μην ξαναγράψεις σ΄αυτό το μπλόγκ. Δεν έχεις το κατάλληλο ήθος για ανθρώπους ευαίσθητους και ευάλωτους, όπως είναι οι πνευματικοί άνθρωποι.

Ευχαριστώ για την κατανόηση

Το Κατοικίδιο

Anonymous said...

Να ξαναγράψω, αποκλείεται! Θα ψηφίζω όμως!!!
Χα, χα, χα!

Anonymous said...

εδώ και πολύ καιρό βρέθηκα σε έναν ιστότοπο συγγραφέα που είναι πολύ αλλιώτικος από άλλους και θαυμάσιος για βόλτα και επί τη ευκαιρία τον σημειώνω εδώ για όποιον φίλο αναγνωστη ενδιαφέρεται www.theodoro.gr

Alexis Stamatis said...

(κ.τ.π.θ.τ.ο.δ.φ.)
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑ ΠΛΗΡΩς. ετσι ειναι οι φυσικοι του σημερα, εχουν χιουμορ.κι ο αινσταιν ειχε.

Anonymous said...

Όταν ξεκινάτε μια ιστορία πρέπει και φιλολογικώς να είστε εντάξει.

Σας παρακάλεσα να με αποσύρετε από την ψηφοφορία σας με αντάλλαγμα να σας βάλω στα προτεινόμενα μπλογκς.

Και καλώς το κάνατε.

Γιατί όμως δεν το αναφέρετε στην καταληκτική σας κρίση.

Σας εξέφρασα ευγενικά την διαφορετική μου θέση. Γιατί με αθροίζετε; Και κυρίως γιατί δεν δέχεστε τις συνέπειες των επιλογών σας ως το τέλος. Γιατί έχει τη σημασία του ότι κάποιος εξαρχής δεν δέχτηκε να συμπεριληφθεί.

Διότι τα τσιγάρα δύνασαι να αριθμήσεις όχι το κάπνισμα που θα έλεγε κι ο Νίκος Καρούζος.

Μίχος